Рибни такос с гарнитура "Пико де гало" (Клюнът на петела")

Гост: Робин Виляреал
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2008
Рибни такос с гарнитура
 
Необходими продукти:
200 г царевично брашно
200 г пшенично брашно
170-200 мл вода
3-4 с. л. пречистено масло
2-3 с. л. олио
2 домата
1 авокадо
1-2 люти чушки
1/2 глава лук
6-7 стръка пресен кориандър
5-6 стръка пресен магданоз
сок от зелен лимон на вкус
250 г рибно филе
100 г бекон
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 жълта чушка
черен пипер и сол на вкус
кашкавал за поръсване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Рибни такос с гарнитура
Двата вида брашно, солта, пречистеното масло, 2-3 с. л. олио и водата (колкото поеме) се омесват в блендер.
2
Рибни такос с гарнитура
От полученото тесто с помощта на ръце се оформят топчета, които се поставят между два листа фолио и се натискат с дъното на тенджера, за да се получат тортилите.
3
Рибни такос с гарнитура
Лукът и почистените от сърцевината домати се нарязват наситно и се смесват в купа, като лукът предварително се отцежда върху марля.
4
Рибни такос с гарнитура
Прибавят се нарязаните наситно люти чушки.
5
Рибни такос с гарнитура
Овкусява се със сол, сок от зелен лимон и нарязани пресен кориандър и магданоз.
6
Рибни такос с гарнитура
Салатата се разбърква и се смесва с нарязаното на кубчета почистено авокадо.
7
Рибни такос с гарнитура
Беконът се нарязва на кубчета и се запича в тиган на силен огън с нарязаните на пръчици зелена, червена и жълта чушки.
8
Рибни такос с гарнитура
Рибното филе се поръсва със сол и черен пипер и се запържва не напълно в олио.
9
Рибни такос с гарнитура
Запърженото рибно филе, беконът и чушките се разпределят върху основата от тортили, загъват се с помощта на фолио и се запържват в олио до готовност.
10
Рибни такос с гарнитура
Готовите такос се разтварят и се покриват с гарнитурата "Пико де гало" и настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: