Рибни щрудели

Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2005
Рибни щрудели
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
3 листа точени кори
3-4 листа кисело зеле
2-3 шайби ананас
1 яйце
1/2 в. ч. шампанско
сокът от 1/2 лимон
черен пипер на вкус
1 стрък праз
1/2 домат
1/3 в. ч. шампанско
1 с. л. готварска сметана
черен пипер и сол на вкус
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Рибни щрудели
Пъстървата се филетира и се нарязва на късове. Овкусява се със сол, черен пипер и лимонов сок. Киселото зеле се нарязва на ивици.
2
Рибни щрудели 2
Нарязаният на малки кубчета ананас се карамелизира на сух тиган (до позлатяване). Добавят се киселото зеле и шампанското. Когато шампанското се изпари, се налива сокът от ананаса. Задушава се добре и се оставя да изстине.
3
Рибни щрудели 3
Три от точените кори се поставят една върху друга. Изрязват се четири квадрата със страна 20-25 см. И трите листа на всеки квадрат се намазват с разбито яйце.
4
Рибни щрудели 4
В средата на всеки трилистен квадрат се слагат по 2 парчета риба. Отгоре се поставя от охладеното кисело зеле и още едно парче риба.
5
Рибни щрудели 5
Правят се бохчички (вързопчета), които се завързват с бланширани листа от праз. Пекат се за кратко, като се поставят на дъното на фурната.
6
Рибни щрудели 6
Празът се нарязва на колелца, месестата част на домата - на кубчета.
7
Рибни щрудели 7
Рагуто се приготвя, като празът се запържва в сгорещения зехтин, добавят се домат, шампанско, сметана, сол, черен пипер. Ври 2-3 минути. Сервира се, като в основата на чиниите се слага от праза, а отгоре се поставят бохчичките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: