Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски

Леко ястие от сварени рибни кюфтенца, гарнирани с пикантен сос и поднесени върху канапе от зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе от бяла риба
20 г пресен джинджифил
20 г пшенично нишесте
1 глава пресен лук
1 зелена чушка
1 морков
1 белтък
1 с. л. бяло вино "Порто"
перата от 1 стрък пресен лук
3 с. л. кетчуп
2 с. л. соев сос
1 с. л. мед
1 ч. л. горчица
1 щипка чили
лют пипер, захар и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски
Морковът и чушката се нарязват на лентички и се бланшират в гореща подсолена вода (водата не трябва да завира).
2
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 2
Джинджифилът и лукът се нарязват и се стриват в хаванче.
3
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 3
Налива се виното и се мачка, докато се получи каша.
4
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 4
Рибното филе се нарязва наситно и се слага в дълбок съд.
5
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 5
Добавя се белтъкът на едно яйце и се поръсва нишестето. Сместа се овкусява с пастата от лук и джинджифил и се посолява.
6
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 6
Омесва се кайма и от нея се оформят средно големи топчета.
7
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 7
Кетчупът, медът, горчицата и соевият сос за пикантния сос се смесват и се разбиват.
8
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 8
Добавят се наситнените пера лук и се подправя с чили, лют пипер, захар и сол на вкус.
9
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 9
Кюфтенцата се варят на умерен огън. Щом изплуват на повърхността, се изваждат и се отцеждат от водата.
10
Рибни кюфтенца с пикантен сос по шанхайски 10
Готовите рибни кюфтенца се сервират върху канапе от бланширани зеленчуци и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: