Рибни кюфтенца от чернокоп

Вариант на септемврийско октомврийската класика пържен чернокоп
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.10.2017
Рибни кюфтенца от чернокоп
Рибни кюфтенца от чернокоп
 
Необходими продукти:
500 г филе от пресен чернокоп
1/2 глава лук
1 с. л. стъбла от целина
1 с. л. пресен босилек
1 ч. л. морска сол
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. зехтин
1 с. л. пресен лимонов сок
1 ч. л. кимион на прах
2 белтъка
1 с. л. галета
царевично брашно
мазнина за пържене


Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства от костите и се подсушава с кухненска хартия. Едно от филетата се заделя.
2
Останалата риба се смесва в купа с наситнения лук.
3
В купата на блендер (или пасатор) се слагат нарязаната целина, босилекът, черният пипер, кимионът, морската сол, зехтинът, лимоновият сок и заделеното рибно филе риба. Пасира до получаване на хомогенна смес.
4
Към сместа добавяме белтъците и галетата. Разбъркваме и изсипваме в купата с рибата и лука. Омесваме добре, докато се получи кайма.
5
От каймата с ръце оформяме кюфтенца и ги овалваме в царевично брашно. Пържим в тиган с малко мазнина, докато се зачервят добре от всички страни.


Съвети:
Може и да не пасирате подправките, а да ги добавите в купата и да ги омесите на ръка, заедно с рибата.

В случай че нямате пресни билки може да използвате сушени.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: