Рибени пръчици

Панирани филета от риба с превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от риба треска
3 яйца размер M
1 връзка магданоз
3 филии бял хляб
80 г царевичен грис за качамак
150 г брашно
100 мл олио
1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибени пръчици
Хлябът се смила в блендер, смесва се с наситнения магданоз и царевичния грис.
2
Рибени пръчици 2
Рибата се реже на пръчици. Полива се със сока от половината лимон.
3
Рибени пръчици 3
Овалва се в брашно, смесено със сол и черен пипер, и след това в разбити яйца и накрая в трохите.
4
Рибени пръчици 4
Олиото се сгорещява и в него се пържи рибата. Поставя се върху салфетка, за да се поеме излишната мазнина.
5
Рибени пръчици 5
Сервира се с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2019
Много вкусни станаха. Няма да е лошо да споделите идея за подходщ сос към тях.
6.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
супер станаха
5.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Страхотна рецепта, която става много бързо и определено е вкусна!
4.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
Напрвих ги с копър вместо магданоз. Пак са уникални.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Аз използвах филе от Хек, пръчиците станаха невероятно вкусни. Благодаря за рецептата на Лора и Стоян.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: