Рибена супа

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.12.2014
Рибена супа
 
Необходими продукти:
500 г риба
2 моркова
1/2 глава целина
2 картофа
1 глава лук
1/2 връзка девесил
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол
1 червена чушка


Начин на приготвяне:
1
Първата стъпка от рецептата е сваряването на рибата. Може да ползвате различни видове риба.
2
В голяма тенджера слагате рибата, добавяте 1 чаена лъжица сол и заливате с вода, така че водата напълно да покрива рибата. Варите до пълно сваряване на рибата, след което я изваждате с решетъчна лъжица от бульона, а самият бульон прецеждате през ситна цедка. След като рибата изстине, старателно я почистете от костите.
3
Докато рибата ври, измийте и почистете морковите, чушката, картофите и целината, и ги нарежете на дребни кубчета. Почистете лука и го наситнете. Добавете всички зеленчуци към прецедения бульон и върнете тенджерата на котлона.
4
След като зеленчуците поврат около десет минути и са полусварени, добавете почистената риба, ситно нарязания девесил и черния пипер, и оставете да поври още около десет минути.
5
Може да сервирате рибената супа с резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2015
Супата е чудесна,но лично аз другия път бих сложила цяла суха люта чушка и 1-2 скилидки чесън - според мен така ще стане още по-ароматна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: