Рибена супа със сметана и къри

Интересен и различен вкус
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 26.07.2023
Рибена супа със сметана и къри
 
Необходими продукти:
300 г филе от треска
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
40 г краве масло
1 с. л. олио
700 мл зеленчуков бульон
125 мл бяло вино
100 мл животинска сметана
1/2 с. л. къри на прах
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз


Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в загретите олио и половината масло.
2
Сипва се виното.След 1–2 минути се налива и бульонът.
3
Добавят се и нарязаните на ситно моркови.
4
Рибата се нарязва на едри кубчета и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Когато морковите омекнат, се пуска рибата. Вари се 3–4 минути.
6
Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Кърито се запържва за секунди в сгорещеното останало масло и бързо се оттегля от котлона, за да не изгори.
8
Супата се поднася със запърженото къри и по желание с листа магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


313 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: