Рибена супа с миди

Приготвя се бързо и изненадва с плътен вкус и наситен аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г филе от бяла риба
400 г мидени ядки
150 мл животинска сметана
800 мл зеленчуков бульон
2 стръка праз лук
1 с. л. естрагон
1 корен пащърнак
1/2 връзка магданоз
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибена супа с миди
Празът и пащърнакът се почистват и се нарязват наситно. Запържват се в маслото, подправят се с естрагона и се налива бульонът. Варят се, докато омекнат – около 10 минути.
2
Рибена супа с миди 2
Добавят се нарязаната на кубчета риба и мидите, овкусява се със сол и черен пипер. Съдът се похлупва и се оставя за около 2-3 минути, докато рибата се сготви.
3
Рибена супа с миди 3
Сипва се сметаната и готовата супа се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2018
Без миди, защото можеше да не ми хареса. Супата стана страхотно вкусна, а я правя за първи път.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2016
Супата стана много вкусна - бързо и лесно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: