Рибена солянка

Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2003
Рибена солянка
 
Необходими продукти:
1 шаран
2 глави лук
2 кисели краставички
1 шепа черни маслини
5–6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Рибена солянка
Шаранът се филетира, кожата се отстранява. Филетата се нарязват на кубчета, а гръбната кост заедно с главата се сваряват в подсолена вода за около 20 минути.
2
Рибена солянка 2
Лукът се реже наситно и се запържва за около минута в сгорещено олио. Доматеното пюре се разрежда с малко хладка вода и се прибавя към лука. Разбърква се и се добавят нарязаните наситно кисели краставички.
3
Рибена солянка 3
Бульонът от сварените рибни кости се прецежда и се прибавя към запръжката. Ври около 5 минути, след което се добавят рибните филета, накълцаните каперси и обезкостените маслини. Солянката се вари още 15 минути и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: