Рибeна кавърма

Гост: Цонко Цонев, кмет на Каварна
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2005
Рибeна кавърма
 
Необходими продукти:
100 г филе от калкан
5-6 печурки
4-5 маслини
1 глава лук
1 морков
7-8 стръка девесил
5-6 зърна бял пипер
1 к. ч. рибен бульон (зеленчуков)
1/2 к. ч. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Рибeна кавърма
Лукът се нарязва на колелца, гъбите и маслините – на филии, а морковът се настъргва на ренде. Изсипват се в тенджера, налива се рибният бульон и се задушават.
2
Рибeна кавърма 2
След това се прибавят нарязаното филе от калкан, наситненият девесил и останалите подправки. Когато продуктите се задушат, кавърмата се прехвърля в глинено гювече и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: