Рибена чорба

Полезна, вкусна, ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2011
Рибена чорба
 
Необходими продукти:
2 кг набор за рибена супа (глави сьомга и изрезки)
200 г бяла риба (филе от пангасиус)
300 г картофи
2 моркова
1 малка глава целина (със зелената част)
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 г зелени маслини без костилки
50 г краве масло
1 стрък розмарин
1/2 връзка пресен девесил
1 лимон
морска сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба

Наборът за супа се покрива със студена вода и към него се добавят дръжките от девесила и стеблата от целината. Слага се на котлона и когато заври се оставя да къкри на слаб огън, като се отпенва.


2
Рибена чорба 2

В отделен съд се загрява маслото и в него се задушават лукът, морковите, целината и чесънът, нарязани наситно.


3
Рибена чорба 3

Прибавят се маслините, нарязани на шайби и розмаринът. 


4
Рибена чорба 4

Към зеленчуците се налива прецеденият през марля рибен бульон и се оставя да къкри на слаб огън 10–15 минути. Изважда се розмаринът и се прибавят картофите – нарязани на кубчета. Посолява се и се оставя за още 15 минути на слаб огън.


5
Рибена чорба 5

От набора за супа се почистват костите. Бялата риба се нарязва на кубчета и се прибавя в тенджерата заедно с морска сол и черен пипер. Силата на огъня се увеличава.


6
Рибена чорба 6

Накрая се слага сьомгата и супата се поръсва с наситнения девесил и се овкусява със сокът от лимона.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2017
Супата е чудесна вкъщи всички много я харесаха
3.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2014
отлична рецепта,супата стана супер
2.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2014
Рецептата е лесна и вкусна! Сготвих я за сина ми :), който неотдавна навърши годинка. Хапна си рибката с удоволствие.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2014
Страхотна рецепта за рибена чорба. Аз я направих с лаврак и стана много богата на вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: