Рибена чорба по кметски

Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2008
Рибена чорба по кметски
 
Необходими продукти:
1 шаран
2-3 домата
1 глава лук (1 стрък пресен лук)
1 морков
1 к. ч. ориз
5 с. л. растително масло
мащерка и други градински подправки на вкус
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба по кметски
Рибата се залива със студена вода и се вари на тих огън около 20 минути. Полученият бульон се прецежда през цедка, а месото на рибата се отделя.
2
Рибена чорба по кметски 2
Лукът се нарязва наситно, обелените домати – наедро, а морковът – на кубчета.
3
Рибена чорба по кметски 3
Задушават се в растително масло, малко вода и сол, докато омекнат.
4
Рибена чорба по кметски 4
Прибавя се горещият бульон и се оставя течността да кипне.
5
Рибена чорба по кметски 5
Сипват се оризът и мащерката и супата се вари още 30 минути.
6
Рибена чорба по кметски 6
Яйцата за застройката се смесват с млякото и брашното и се изсипват в охладената супа.
7
Рибена чорба по кметски 7
Месото от шарана се разбърква с чорбата и се подправя по вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: