Рибена чорба по градинарски

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 щука (1 кг)
1 морков
1 глава лук
100-150 г грах
2 домата
2 стръка целина
1/2 в. ч. бяло вино
стъблата на 1 връзка магданоз
5-6 с. л. зехтин
2-3 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
3-4 стръка магданоз
5-6 с. л. зехтин
сок от 1 лимон
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба по градинарски
Рибата се почиства от опашката, хрилете и главата. Нарязва се на едри порционни парчета и се овкусява с черен пипер и сол.
2
Рибена чорба по градинарски 2
Морковът се нарязва на кръгчета, а лукът – наситно.
3
Рибена чорба по градинарски 3
Зехтинът се нагорещява и в него се запържват морковът, лукът и стъблата магданоз.
4
Рибена чорба по градинарски 4
Пържат се 1 минута, сипва се виното и се изчаква да се редуцира.
5
Рибена чорба по градинарски 5
Добавят се нарязаният на кубчета домат, наситнената целина и солта.
6
Рибена чорба по градинарски 6
Долива се 1 1/2 л гореща вода и се вари 15 минути.
7
Рибена чорба по градинарски 7
Слагат се рибата и грахът и чорбата се оставя да ври под капак още 15 минути.
8
Рибена чорба по градинарски 8
Скилидките чесън за заливката се стриват с малко сол и се смесват със зехтина, лимоновия сок, накълцания магданоз и мащерката. Готовата чорба се овкусява с получената смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: