Рибен терин

Ако напитката на вашето тържество е бяло вино, това предястие идеално ще си партнира с него, особено ако е лято
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2012
Рибен терин
 
Необходими продукти:
500 г филе от треска
100 г пушена пъстърва
2 белтъка
1 яйце
4–5 стръка магданоз
4–5 стръка копър
1 ч. л. паста от червено къри
сол и черен пипер на вкус
500 мл животинска сметана
1 с. л. краве масло

за соса:
1/4 връзка копър
1/4 връзка магданоз
1 малка скилидка чесън
сокът от 1 лимон
1 с. л. каперси
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Рибен терин

Двата вида риба се нарязват на малки парчета и се слага в блендер. Посолява се и се разбива за 30 секунди. Добавят се белтъците и яйцето. Отново се разбива за кратко. Сместа се слага в хладилник за 10 минути.

 


2
Рибен терин 2

После отнново се разбива като постепенно се добавя сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се разделя на три.

 


3
Рибен терин 3

Форма за терин се намазва с масло и се облепва с хартия за печене.

 


4
Рибен терин 4

На дъното на формата се разпределя 1/3 от сместа.

 


5
Рибен терин 5

Втората част се смесва с наситнените магданоз и копър и се разпределя в съда.

 


6
Рибен терин 6

Третата част се смесва с червеното къри и се слага най-отгоре. Формата се покрива с алуминиево фолио.

 


7
Рибен терин 7

Теринът се слага в тава. Налива се топла вода и се пече на водна баня, в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час и 15 минути.




8
Рибен терин 8

След като се изпече се оставя да се охлади поне за 2 часа. След това се изважда и се нарязва.

 


9
Рибен терин 9

Поднася се със сос, като в купа се смесват с бъркалка ситно нарязаните магданоз, копър, каперси и чесън, лимоновият сок, зехтинът, сол и черен пипер.






Съвет: Може да замените пастата от къри с доматен концентрат, червен пипер и да добавите люта чушка.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: