Рибен пай

Гост: Юнис Пауър, преподавател в кулинарно училище „Танъри”, гр. Дънгарван, Ирландия
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Рибен пай
 
Необходими продукти:
800 г риба (филе от сьомга, хек, треска, пушена риба)
1,300 кг картофи
25 г брашно
25 г масло
400 мл прясно мляко
50 мл бяло вино
3 стръка копър
1 дафинов лист
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибен пай
Рибата се поставя в тиган, залива се с прясно мляко, подправя се с дафинов лист и се сварява.
2
Рибен пай 2
Готовата риба се отцежда и се прехвърля в керамичен съд за печене.
3
Рибен пай 3
Брашното се запържва в загрятото масло, след което се налива бялото вино и продължава да се бърка.
4
Рибен пай 4
Към соса се добавя част от прясното мляко и се бърка до хомогенизиране. Подправя се със сол, черен пипер и наситнен пресен копър.
5
Рибен пай 5
Останалото прясно мляко се сипва при сварените картофи и те се мачкат, докато станат на пюре.
6
Рибен пай 6
Рибата се залива със соса и се покрива с картофеното пюре.
7
Рибен пай 7
Ястието се запича във фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: