Рибен мус с рулца от раци

Комбинация от поширани в зеленчуков бульон пъстърви, рулца от раци и сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
1 стрък целина
1–2 дафинови листа
2 ч. л. сол
300 мл готварска сметана
8 рулца от раци
2 пъстърви (500–600 г)
1 червена чушка
2–3 стръка копър
1/2 ч. л. сол
1/2 пакетче желатин
50 мл вино "Розе"
1 краставица
1 скилидка чесън
2 резена джинджифил
4 с. л. ябълков оцет
2 ч. л. захар
1 ч. л. соев сос
1/4 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Рибен мус с рулца от раци
Стръкът целина и нарязаните на две морков и лук се поставят в тенджера, наливат се 2 л вода, посолява се и се добавят дафиновите листа. Оставя се да кипне, ври 5 минути и тенджерата се оттегля от котлона.
2
Рибен мус с рулца от раци 2
В тенджерата с бульона се поставят изчистените от вътрешностите пъстърви и се оставят да престоят 8–10 минути под капак. След това рибата се изважда и леко се охлажда. Обезкостява се, почиства се от кожата и перките и главите се отстраняват.
3
Рибен мус с рулца от раци 3
Чушката се смила и се претрива през цедка. Трябва да се получи 1–2 с. л. сок от чушки, който се разбива с 250 мл от сметаната.
4
Рибен мус с рулца от раци 4
Месото на рибата се пюрира с рулцата от раци, 50 мл готварска сметана, солта и копъра. Добавя се към овкусената с чушка сметана и се разбърква добре.
5
Рибен мус с рулца от раци 5
Сместа се разпределя в малки порцеланови купички, които се пълнят до половината. Отгоре се подрежда нарязаният на кръгчета морков и се поставя стръкче копър.
6
Рибен мус с рулца от раци 6
Желатинът се накисва в 3 с. л. вода, оставя се да набъбне и след това се разтваря на водна баня. Налива се виното и се изчаква леко да стегне. Разпределя се върху рибния пастет и се оставя да стегне.
7
Рибен мус с рулца от раци 7
Винегретът се приготвя, като наситнените чесън и джинджифил се поръсват със захар, наливат се оцетът, сусамовото олио и соевият сос. Разбърква се и се налива върху нарязаната на кръгчета краставица. Мусът се сервира заедно със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: