Риба в сос от марсала

Поднесена с фин и ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 филета от риба (без кожа и кости)
8 ленти сурово-пушен колбас
150 мл вино „Марсала“
80 мл животинска сметана
50 мл олио
40 г краве масло
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
4 стръка копър
4 сварени картофа
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба в сос от марсала
Рибата се овкусява със сол и счукан пипер меланж. Върху всяко филе се поставят по две ленти бекон и се захващат с клечки за зъби.
2
Риба в сос от марсала 2
Около 20 мл от олиото се загряват и рибата се пържи до златисто – по минута-две от всяка страна. Изважда се.
3
Риба в сос от марсала 3
В същия съд се слагат нарязаните на много ситно лук и чесън, прибавя се половината масло и се запържват за кратко.
4
Риба в сос от марсала 4
Деглазира се с марсалата и се фламбира.
5
Риба в сос от марсала 5
Когато алкохолът се изпари, се налива сметаната.
6
Риба в сос от марсала 6
Прибавя се и накъсаният копър, ако има нужда се доовкусява със сол и пипер меланж. Дърпа се от огъня и се разбърква с станалото масло.
7
Риба в сос от марсала 7
Сварените картофи се нарязват на шайби, слагат се в намазана с олио тава, поливат се с останалото олио и се овкусяват със сол и пипер меланж.
8
Риба в сос от марсала 8
Запичат се за 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Риба в сос от марсала 9
Клечките от рибата се отстраняват и филетата се поднасят със соса и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: