Риба в кори

Тук точените кори отнемат ролята на тестото, за да се пръвърнат в хрупкава добавка към рибата
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пресни пъстърви (800 г общо)
3 точени кори
40 г краве масло
2 с. л. зехтин
4 кисели краставички
60 г орехи
1 ч. л. горчица
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
2 моркова
4 печени червени чушки
1/2 връзка копър
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Риба в кори
Рибата се филетира, почиства се от коремните костици и кожата се отстранява.
2
Риба в кори 2
Точените кори се подреждат една върху друга като всяка се намазва с разтопеното масло.
3
Риба в кори 3
След това се разделят на две. Върху всяка кора се поставят филета риба.
4
Риба в кори 4
Краищата се прегъват навътре, така че рибата да остане в центъра.
5
Риба в кори 5
Подправят се със сол и черен пипер и се напръскват с масло. Поставят се в намазана с масло тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 15 минути.
6
Риба в кори 6
През това време се наситняват киселите краставички, смесват се с предварително запечени в сух тиган и наситнени ядки, горчицта, зехтина, сол и пипер на вкус.
7
Риба в кори 7
За гарнитурата морковите се нарязват на много тънки ленти, запържват се в зехтина и когато омекнат леко, се добавят нарязаните на ивички червени чушки. Запържват се закратко. Накрая се добавя наситненият копър.
8
Риба в кори 8
Готовата риба се поднася с ароматния сос и се гарнира със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2016
Стана много вкусна риба, но филетирането ме затрудни и ми отне доста време. Добавих доматен сосвместо показания.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2014
Стана страхотно вкусно, впечетляващо на външен вид и бързо, особено и с добавка на 2 с.л. кисело мляко към горчицата с орехите и кис.кратавички......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: