Риба в хрупкави кори

Деликатес за ценители
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
9 точени кори
800 г филе от акула
400 г печурки
200 г спанак
60 г краве масло (+ за намазване)
200 мл животинска сметана
60 мл зехтин
6 лентички бекон
3 глави лук шалот
2 стръка мащерка
2 с. л. галета
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
черен сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Риба в хрупкави кори
Гъбите и две глави лук се почистват и се нарязват на ситно. Запържват се до златисто в 20 г масло и половината зехтин, заедно с листенцата мащерка.
2
Риба в хрупкави кори 2
Плънката се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се с галетата и се охлажда.
3
Риба в хрупкави кори 3
Филетата от риба се режат на парчета и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в 20 г масло и останалия зехтин, от двете страни, до полуготвност. Подсушават се.
4
Риба в хрупкави кори 4
Три точени кори се мажат с разтопено масло, поставят се една върху друга, след което се реже на две.
5
Риба в хрупкави кори 5
Върху всяка част се разпределя от гъбената смес, подреждат се лентичките бекон и накрая се слага филе от рибата.
6
Риба в хрупкави кори 6
Завиват се стегнати пакети. Така се оформят и останалите кори и плънка. Пакетчетата се подреждат в тава с отвора надолу. Мажат се с масло и се поръсват с черен сусам.
7
Риба в хрупкави кори 7
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 12 минути.
8
Риба в хрупкави кори 8
Останалото масло се загрява и в него се запържва останалият лук, нарязан на ситно.
9
Риба в хрупкави кори 9
Добавя се накълцаният спанак и се готви, докато омекне. Посолява се, налива се сметаната и се овкусява с индийско орехче.
10
Риба в хрупкави кори 10
Рибата се поднася със спаначения сос.


Съвет:
Рецептата може да приготвите и с филе от пангасиус, тилапия, пъстърва, толстолоб, сом и сьомга.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Страхотен вариант за ефектно поднасяне на рибно ястие.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2017
Рецептата е уникална, невероятно вкусна стана, добавих и малко картофено пюре и комбинацията е доста добра
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2017
Изключително вкусно ястие! Приготвих го с голямо желание, но удоволствието от това цялото семейство да си оближе пръстите и да пита за още е несравнимо! Подходящо е за превъзходна празнична вечеря или обяд!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: