Риба треска с орехов сос

Естрагон и риган са ароматите които ще доловите тук
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2023
Риба треска с орехов сос
 
Необходими продукти:
800 г филе от прясна риба треска (2 х 400 г)
1 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сух риган
сол и пипер меланж на вкус

за соса:
100 г орехи
1 скилидка чесън
1/4 глава лук
100 мл животинска сметана
50 мл рибен бульон
1/2 ч. л. естрагон
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба треска с орехов сос

Филетата се нарязват на 3 парчета (общо 6), овкусяват се със сол, пипер и сух риган (ако филето е с кожа, с нож се правят прорези в нея).


2
Риба треска с орехов сос 2

В тиган се загряват маслото и зехтина и рибата се запържва от двете страни, до златисто. Допича се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 4-5 минути.

 


3
Риба треска с орехов сос 3

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в загрятия зехтин, на умерен огън. Орехите се смилат в блендер и се прибавят.


4
Риба треска с орехов сос 4

Когато и те се запържат леко, се поръсва естрагона и се наливат горещия бульон и сметаната. Подправя се със сол и черен пипер. Сосът се вари докато се сгъсти леко.  Поднася се към рибата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: