Риба треска под картофена коричка

Един нетрадиционен начин да поднесете ястие с риба
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе от треска
200 г царевица от консерва
200 сирене „Чедър”
4 яйца
1 с. л. краве масло
сокът от 1 лимон
4–5 стръка магданоз
1 ч. л. бял синап
сол и черен пипер на вкус

за картофеното пюре:
500 г картофи
50 мл прясно мляко
1 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус

за соса:
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
200 мл рибен бульон
50 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Риба треска под картофена коричка

Картофите се сваряват след това се намачкват на пюре. Разбъркват се с маслото и  млякото. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


2
Риба треска под картофена коричка 2

Рибата се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и лимоновия сок. Прибавя се маслото. Слага се в тава с капак, и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. (Ако тавата няма капак, покрийте с алуминиево фолио).

 

 


3
Риба треска под картофена коричка 3

Яйцата се сваряват за 9 минути и се обелват, нарязват се на кубчета. Магданозът се нарязва наситно, сиренето се настъргва, синапът се стрива в хаванче.

 


4
Риба треска под картофена коричка 4

В касерола се загрява маслото за соса и в него се запържва брашното. Постепенно се налива затопленият бульон (за да не станат бучки), след това се сипва сметаната. Сваля се от котлона и се слагат магданоза, сиренето, сол, черен пипер, царевицата, синапът и яйцата.

 


5
Риба треска под картофена коричка 5

Рибата се поставя в съд за печене и се залива със соса,. Покрива се с картофеното пюре с помощта на пош.

 


6
Риба треска под картофена коричка 6

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, на средното ниво, докато пюрето се запече – за 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2022
да, определено готвенето е по-дълго от 45 мин., аз лично към 70 до слагането във фурната, но сестра ми го определи като гениално :))) наистина супер вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2018
Много вкусно. Подготовката е дълга, отне ми доста повече от 45 минути, но пък резултатът си заслужаваше. Получих комплименти.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Получи се добре. Мисля ,че би се получило и с пиле.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: