Риба тон „Самбука”

Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2010
Риба тон „Самбука”
 
Необходими продукти:
100 г риба тон
20 мл „Самбука”
1/2 зелен лимон
100 г маслини без костилки
50 г сушени домати
200 мл зехтин
микс от салати за гарнитура


Начин на приготвяне:
1
Рибата тон се запича на грил от едната страна.
2
В 100 мл от зехтина се поставят маслините и се пасират. В другите 100 мл се слагат сушените домати и също се пасират.
3
Самбуката постепенно се смесва с изцедения лимонов сок, като непрекъснато се бърка. Рибата тон се покапва с получения сос.
4
Аранжира се в подходяща чиния и по желание се добавя свежо букетче от зелени салати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: