Риба със спанак и гъби

Източник: Катя Ганчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.05.2010
Риба със спанак и гъби
 
Необходими продукти:
600 г филе от бяла риба
1 глава лук
3/4 ч. ч. бяло вино
1/2 пакетче краве масло (60 г)
2 ч. л. трохи от сух хляб (галета)
4-5 ч. л. готварска сметана
4-5 гъби
500 г спанак
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Половината от маслото се разтопява в тава, добавя се ситно нарязаният лук.

2
Посолените филета от рибата се посоляват и се заливат с виното. Нареждат се в тавата и се покриват с алуминиево фолио и се изпичат във фурна.

3
Спанакът се нарязва наситно, сварява се и се отцежда. Трохите се запържват в останалото масло. В елипсовидна чиния (плато) се поставя спанакът, отгоре се сипват готовите трохи, заедно с маслото, в което са запържени. Върху тях се разпределят филетата.

4
Към соса, който се е отделил при печенето на рибата, се прибавя сметаната, сварените и ситно нарязани гъби, черен пипер, лимонов сок и сол. Задушава се закратко и се с него се поливат останалите продукти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: