Риба със спаначен сос

Фино месо, фин сос, фин вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г рибно филе (лаврак)
500 г почистен спанак
1/2 голяма глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. горчица
4 с. л. зехтин
400 г заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба със спаначен сос
Рибните филета се подправят със сол и черен пипер, намазват се със зехтина и се изпичат на сух тиган до златисто.
2
Риба със спаначен сос 2
Изваждат се и в същия съд се запържват наситнените лук и чесън, докато омекнат. Ако има нужда, се налива още зехтин.
3
Риба със спаначен сос 3
Прибавят се горчицата, около 80 мл вода, сметаната, сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри около 5 минути.
4
Риба със спаначен сос 4
Спанакът се потапя във вряла вода за 10–20 секунди, след това се слага в купа с ледена вода, отцежда се много добре, наситнява се и се добавя към соса.
5
Риба със спаначен сос 5
Рибата се връща в съда. Ястието се оставя на котлона за 2-3 минути и се сервира веднага.




Съвет:
По желание ястието може да се овкуси с 1/4 ч. л. индийско орехче.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2020
Не вярвах, но наистина стана много вкусно. Браво!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2017
Стана невероятно вкусно! Използвах дижонска горчица и добавих също една лъжица сос терияки и сок на лимон.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Сготвих тази рецепта, но намалих спанака и добавих див чесън. Разкош!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: