Риба „Салтимбока“

Вкусна и ароматна, готова за минути
Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба
200 г прошуто крудо (на тънки ленти)
50 г краве масло
1/2 връзка салвия
сол и розов пипер на вкус

за гарнитурата:
400 г замразен зелен фасул
2 бр. зряло авокадо
1 скилидка чесън
1/4 връзка кориандър
1 връзка пресен лук
50 мл зехтин
1 лайм
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба „Салтимбока“
Рибните филета се режат на парчета. Подправят се със сол и счукан розов пипер.
2
Риба „Салтимбока“ 2
Всяко парче се покрива с листо салвия и се завива в лист прошуто крудо.
3
Риба „Салтимбока“ 3
Пържат се в маслото за кратко – до готовност и златист цвят.
4
Риба „Салтимбока“ 4
Зеленият фасул се потапя в кипяща подсолена вода за 3–4 минути, трябва да остане хрупкав. Отцежда се и се пържи в зехтина. Посолява се.
5
Риба „Салтимбока“ 5
Пресният лук се наситнява.
6
Риба „Салтимбока“ 6
Aвокадото се почиства и леко се намачква с вилица.
7
Риба „Салтимбока“ 7
Авокадото се разбърква с лука, настърганата кора и сока на лайма, стрития на паста чесън, сол на вкус и накълцания кориандър.
8
Риба „Салтимбока“ 8
Добавя се зеленият фасул и се разбърква отново.
9
Риба „Салтимбока“ 9
Рибата се поднася със салатата.



Съвет:
По желание тиганът от пърженето може да се деглазира с бяло вино и да се направи сос към рибата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


277 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: