Риба с цитруси ала Кен

Рецептата е представена от нашия гост Кенуъд Хил
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2012
Риба с цитруси ала Кен
 
Необходими продукти:
4 филета охладен пангасиус (по 250 г)
200 г пушена сьомга
3 портокала
3–4 мандарини
150 мл бяло вино
40 г каперси


Начин на приготвяне:
1
Риба с цитруси ала Кен

Филетата се поставят върху голям лист алуминиево фолио и се заливат с половината от виното. Покрива се и отгоре с фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 25–30 минути.


2
Риба с цитруси ала Кен 2

Кората и бялата част от портокалите и мандарините отстраняват с нож.


3
Риба с цитруси ала Кен 3

Плодовете се нарязват на шайби.


4
Риба с цитруси ала Кен 4

Рибата се изважда от фурната и върху нея се подреждат шайбите портокал. Върху тях се слагат ленти от пушената сьомга и след това мандарините. Налива се станалото вино.


5
Риба с цитруси ала Кен 5

Отново се завива с фолиото и се пече за още 5 минути.


6
Риба с цитруси ала Кен 6

Отваря се, слагат се каперсите и се пече още 5 минути.


 




Съвет: В рецептата не се слага сол, тъй като сьомгата е солена. Каперсите овкусяват допълнително ястието. Независимо от това, по желание, можете да подправите по свой вкус.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Интересна рецепта , но пангасиусът не е риба която предпочитам ....всъщност не го обичам понеже зная с какво се храни в крайбрежните води ...особено при отлив с една дума - мръсна риба е , но това си е мое мнение не го натрапвам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: