Риба с лайм и риган на дъска

Перфектно овкусена и апетитно запечена
Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака (по около 500 г)
1 лайм
50 мл зехтин
1/2 ч. л. риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба с лайм и риган на дъска
Две кедрови дъски се накисват във вода за 2–3 часа, като се притискат с нещо тежко, за да не изплуват.
2
Риба с лайм и риган на дъска 2
Лавраците се филетират, но кожата не се отстранява.
3
Риба с лайм и риган на дъска 3
Кората на лайма се настъргва и се смесва със сока от цитруса, зехтина, ригана и солта.
4
Риба с лайм и риган на дъска 4
Рибата се намазва със сместа. Филетата се подреждат върху дъските с кожата надолу.
5
Риба с лайм и риган на дъска 5
Дъските и рибата се слагат на скарата върху жарта и рибата се пече около 10–15 минути.
6
Риба с лайм и риган на дъска 6
Преди да се поднесе, се маже с останалата смес с лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2019
Да, Миглена.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2018
Може ли рецептата да се изпълни във фурната?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: