Риба с броколи на фурна

Лесна за приготвяне и много апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от риба тилапия
500 г броколи
3 филийки хляб
1 скилидка чесън
1 глава лук
1/2 връзка пресен естрагон
4 с. л. зехтин
3 с. л. бял винен оцет
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба с броколи на фурна
Чесънът се стрива на паста и се смесва с меда, дижонската горчица и оцета. Разбърква се.
2
Риба с броколи на фурна 2
Добавя се зехтинът и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Риба с броколи на фурна 3
Броколите се накъсват на розички. Лукът се бели и се реже на лодки. Зеленчуците се овкусяват с част от дресинга, сол и черен пипер.
4
Риба с броколи на фурна 4
Слагат се в тава и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Риба с броколи на фурна 5
Рибата се овкусява със сол, черен пипер и част от дресинга.
6
Риба с броколи на фурна 6
Хлябът се смила с естрагона и се смесва с останалата част от дресинга. Разбърква се.
7
Риба с броколи на фурна 7
Рибата се слага в средата на тавата при зеленчуците, но не върху тях. Поръсва се с трохите и се пече 8–10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2024
Велина Василева, много се радваме, че нашата рецепта ви е харесала:) Ще очакваме отзиви и за други наши предложения. Поздрави от нас
2.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2024
Успях да снимам само част от тавата, докато не е изчезнала и тя. Наистина е много вкусна и чудесен сос за подправяне. На нас като че ли не ни достигна количеството на соса, толкова много ни хареса - овкусяването е много добре, има вкус и характер. Благодаря за поредното чудесно предложение!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2022
Невероятно вкусно се получи. Намерих замразена тилапия. Вкусът е различен, лек - със сигурност ще повторим!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: