Риба с бадемов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Риба с бадемов сос
 
Необходими продукти:
800 г филе от риба (сьомга, лаврак, ципура)
3 с. л. зехтин
1 с. л орехово олио
200 г кълнове от лук или броколи
сол и черен пипер на вкус
чери доматчета за украса
50 г бадеми
50 г червен лук
70 мл зехтин
30 мл балсамов оцет
2 скилидки чесън
4 стръка магданоз
сокът на 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Рибата се овкусява със сол и пипер и се намазва с ореховото олио. Зехтинът се сгорещява в тефлонов тиган и рибата се запича от двете страни по 2 минути. Прехвърля се в тава и се пече 10 минути на 190 градуса.
2
Всички продукти за соса се пасирaт.
3
Рибата се разделя на порции. Сервира се, гарнирана с кълновете, поръсена със соса и с украса от резенчета чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: