Риба по мелничарски

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2004
Риба по мелничарски
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
1/2 лимон
1/2 домат
олио за пържене на рибата
брашно за паниране
сол и черен пипер на вкус
50 г шунка
100–150 мл течна сметана
2 яйца
3–4 печурки
2–3 кисели краставички
2 печени консервирани червени чушки
1 малка глава лук
3 с. л. олио
2 ч. л. брашно
2 щипки девесил
1–2 стръка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба по мелничарски
Пъстървата се обезкостява. Филетата се осоляват, поръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио до златисто.
2
Риба по мелничарски 2
Лукът се реже наситно, запържва се за около минута, прибавят се нарязаните надребно гъби и се разбърква. Слагат се нарязаните надребно шунка, кисели краставички и чушки, овкусява се с подправките и се наръсва брашното. Разбърква се и се сипват 3–4 с. л. вода и сметаната.
3
Риба по мелничарски 3
Дъното на глинена керемида се покрива с резени лимон и домат. Върху тях се подреждат изпържените филета риба и отгоре се изсипват задушените зеленчуци. Поръсва се с накълцания копър и се залива с разбитите яйца.
4
Риба по мелничарски 4
Пече се в предварително загрята до температура 200 градуса фурна 10–15 минути (до зачервяване).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: