Риба по чорбаджийски

Гост: Любчо Блажески, хотел "Слънчева порта", Охрид
Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2006
Риба по чорбаджийски
 
Необходими продукти:
1 голяма пъстърва (1 кг)
100 г бадеми
2 глави лук
2 домата
4-5 стръка магданоз
4-5 с. л. олио за пържене
1 ч. л. вегета
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба по чорбаджийски
Рибата се разрязва откъм корема, почиства се хубаво отвътре и отвън и се намазва с олио от външната страна.
2
Риба по чорбаджийски 2
Скарата се намазнява с потопено в олио клонче розмарин, слага се пъстървата и се изпича от двете страни.
3
Риба по чорбаджийски 3
Бадемовите ядки се счукват в хаванче. Лукът се нарязва наедро, доматите - на кубчета.
4
Риба по чорбаджийски 4
Лукът се запържва в нагорещеното олио, след това се прибавят доматите и се подправят с вегета, сол, черен пипер и нарязан магданоз. Накрая се сипват счуканите бадемови ядки и всичко се смесва добре.
5
Риба по чорбаджийски 5
Изпечената риба се поставя в порционна чиния, едната й страна се разрязва през средата, разтваря се внимателно и костите се отстраняват.
6
Риба по чорбаджийски 6
Разтворената риба се пълни с плънката, след това се затваря. Сервира се с гарнитура от пресни зеленчуци и сварени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: