Риба Перка във фитнес стил

Мариновано филе от риба Перка върху канапе от поширани градински зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филе от риба Перка (хек)
2 с. л. зехтин
3-4 с. л. зеленчуков бульон
1 връзка магданоз
1-2 с. л. зехтин
1 клонка селари
1 тиквичка
1-2 моркова
3 чери домата
1/2 л зеленчуков бульон
черен пипер на вкус
сокът от 1/2 лимон за маринатата
4-5 с. л. зехтин за маринатата
4-5 стръка магданоз за маринатата
1 клонка мащерка
1-2 клонки селари
1/2 скилидка чесън
черен пипер и сол на вкус
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Риба Перка във фитнес стил
Мащерката, магданозът, клонките селари и чесънът за маринатата се нарязват наситно и се смесват със зехтина, лимоновия сок и черния пипер. Рибата се нарязва на парчета и се оставя да се маринова около 10 минути.
2
Риба Перка във фитнес стил 2
Маринованите рибни филета се поставят в сух тиган с незалепващо покритие и се пекат на средно загрят котлон по 4-5 минути от всяка страна, като се поръсват със сол и черен пипер. 1 минута преди рибата да се свали от огъня, се добавят чери доматите.
3
Риба Перка във фитнес стил 3
Зеленчуците за гарнитурата се нарязват на ивици, сипват се в кипналия бульон и се варят максимум 2 минути. След това се отцеждат и се запържват в предварително загретия зехтин. Разбъркват се, посоляват се и се оттеглят от котлона.
4
Риба Перка във фитнес стил 4
Магданозът за емулсията се слага в блендер, наливат се зеленчуковият бульон, зехтинът и сокът от лимон, посолява се и се пюрира.
5
Риба Перка във фитнес стил 5
Порциите се оформят, като в подходящи чинии се сипва от зеленчуците и върху тях се подреждат парчета риба. Украсява се с чери домати, отстрани се полива с емулсията от магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: