Риба, печена на сол

Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2009
Риба, печена на сол
 
Необходими продукти:
1,5 кг риба (треска, фагри, ципура, калкан, лаврак)
3 белтъка
4 кг морска сол
2 лимона
1 връзка мащерка
1 връзка магданоз
4 скилидки чесън
100 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства от люспите, вътрешностите й се отстраняват и кухината старателно се измива. С нож се изстъргва черната ципа от вътрешната страна на корема, тъй като, ако остане, ще придаде горчив вкус на рибата.
2
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват със солта. Част от тази смес се разстила на дъното на суха тава за печене.
3
Лимоните се режат на шайби, мащерката, магданозът и чесънът – наситно. Половината от лимоните и подправките се слагат в кухината на рибата. Тя се поставя в тавата върху солта и се намазва със зехтина. Върху нея се подреждат останалите шайби лимон и наситнени зелени подправки.
4
Рибата се покрива с останалата сол така, че да няма открита част от нея. Пече се около 40–50 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Много вкусна риба стана.Аз направих сьомгова пъстърва,обрах овациите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: