Риба на тиган с картофена салата и винен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Риба на тиган с картофена салата и винен сос
 
Необходими продукти:
1 цяла бяла риба (400 г)
1 ч. ч. брашно
1–2 ч. ч. олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
200 г картофи
4 стръка пресен лук
5–6 с. л. олио
2 с. л. оцет
1/2 ч. л. сол
1 к. ч. бяло вино „Траминер“ (70 мл)
1 лимон
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Бялата риба се реже на 2 парчета напречно на гръбнака, след което се посолява и се пържи в нагорещеното олио. След като добие златист цвят, се маха от огъня и се слага в нагорещена фурна за 10 минути на температура 220 градуса.
2
Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена кипяща вода. След като изстинат, се добавя накълцаният лук и се овкусява с олиото и оцета.
3
Бялото вино, изцеденият лимон, накълцаните магданоз и чесън и солта се смесват в подходящ съд и се загряват, докато сместа се редуцира на половината.
4
Рибата се поднася с гарнитура от оформената с помощта на метален пръстен картофена капка и се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: