Риба на керемида

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2002
Риба на керемида
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
1 връзка зелен лук
1 буркан домати
магданоз за поръсване
50 г маслини
4 с. л. олио
5 картофа
3-4 щипки естрагон
2 с. л. магданоз
12 с. л. олио
3 с. л. винен оцет
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Риба на керемида
Лукът се нарязва на колелца и се запържва в олио. След минута се прибавят пасираните домати. Сосът се посолява и ври 10 минути.
2
Риба на керемида 2
Маслините се почистват от костилките, нарязват се надребно и се смесват със соса. Прибавя се магданоз. Пъстървата се почиства и посолява.
3
Риба на керемида 3
В керемида се сипва от доматения сос, поставя се риба и се покрива с 2-3 резена лимон. Слага се в леко затоплена фурна, температурата се увеличава до 180 градуса и се пече 25 минути. Картофите за гарнитурата се сваряват и се овкусяват с предварително разбитите продукти за винегрета.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
На снимката се вижда за какво става въпрос. Продава се във всички магазини за керамика. Така се нарича, просто - керемида.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
По принцип знам какво е керемида.Някой би ли обяснил това специална керемида за готвене ли е, а ако е покривна керемида как да сложа 1 литър течност в нея?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: