Реване с кокос и бадеми

Перфектната рецепта за домашен сиропиран десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г грис от твърда пшеница (семолина)
200 г кисело мляко
200 г захар
125 г краве масло (+ за намазване)
70 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
кокосови люспи и филирани бадеми за поръсване

за сиропа:
300 г захар
1 пръчка канела
1/2 ч. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Реване с кокос и бадеми
Киселото мляко се разбърква със захарта.
2
Реване с кокос и бадеми 2
Добавят се грисът, бакпулверът и прясното мляко. Разбърква се до хомогенизиране.
3
Реване с кокос и бадеми 3
Малко по малко при непрекъснато бъркане се налива предварително разтопено масло.
4
Реване с кокос и бадеми 4
Сместа се изсипва в намазана с масло керамична форма и се пече 40–45 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
5
Реване с кокос и бадеми 5
В касерола се смесват 400 мл вода, захарта и канелата. Кипва се и се готви до получаване на захарен сироп. Дърпа се от котлона и се добавя лимоновият сок. Охлажда се много добре.
6
Реване с кокос и бадеми 6
Горещият блат се залива с охладения сироп. Оставя се да престои поне 2 часа, за да се напои добре реването.
7
Реване с кокос и бадеми 7
Кокосът и филираните бадеми се запичат на сух тиган и се поръсват върху сладкиша преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2018
Много добре се получи! Много вкусен десерт!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: