Редена салата с пилешко месо и синьо сирене

американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2009
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене
 
Необходими продукти:
200 г зелена салата "Айсберг"
100 г синьо сирене
1 бр. пилешки гърди
2-3 домата
2 яйца
1 кубче зеленчуков бульон
1 купичка кисело мляко
1 авокадо
1 скилидка чесън
4-5 с. л. майонеза
1-2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
чили сос на вкус (кетчуп)


Начин на приготвяне:
1
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене
Пилешките гърди се слагат в кипнала вода с 1 кубче зеленчуков бульон и се пошират под капак за 15-20 минути.
2
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  2
Салатата "Айсберг" се почиства от кочана, нарязва се наситно и се изсипва в купа.
3
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  3
Яйцата се варят 13 минути в подсолена вода.
4
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  4
Авокадото се нарязва и се почиства от семето.
5
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  5
Чесънът се пюрира в блендер заедно с 1-2 с. л. лимонов сок и 1 ч. л. сол.
6
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  6
Добавят се авокадото, 4-5 стръка копър и 4-5 стръка магданоз и отново се разбива.
7
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  7
Пюрето се смесва в блендера с киселото мляко, майонезата и няколко капки чили сос. Полученият сос се прехвърля в сосиера.
8
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  8
Свареното пилешко месо се нарязва на филии. Доматите се почистват от семето и се нарязват на полумесеци.
9
Редена салата с пилешко месо и синьо сирене  9
Яйцата се охлаждат в леденостудена вода, обелват се и се нарязват на колелца, след което се поставят върху салатата, полумесеците домат, филиите месо и парченцата синьо сирене. Салатата се поставя в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: