Разядка с моркови и маслини

Една не много често срещана, но пък изключително вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 връзки моркови
1 с. л. захар
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. кориандър
2 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
1 с. л. лют сос „Шрирача“
100 г зелени маслини (без костилки)
80 мл зехтин „Екстра върджин“
1/4 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разядка с моркови и маслини
Морковите се обелват, нарязват се на шайби, слагат се в тенджера, заедно със захарта, сол на вкус и 250 мл вода, и се готвят, докато омекнат и течността се изпари.
2
Разядка с моркови и маслини 2
След това морковите се разбиват леко в блендер, заедно с кориандъра, кимиона, стрития чесън, лютия сос и маслините.
3
Разядка с моркови и маслини 3
Добавят се накълцаният джинджифил, магданозът и зехтинът и отново се смила добре. Наливат се 50 мл вода, ако е нужно се посолява и се добявя още зехтин.
4
Разядка с моркови и маслини 4
Разядката може да се поднесе както топла, така и студена.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2015
Разядката с моркови и маслини се получи много добре, става бързо и лесно :) Мисля, че прекалих с кориандъра малко, защото за първи път ползвам тази подправка, но като за първи път мисля, че пак се получи добре ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2015
Сидхарта, Галина, количеството моркови, което използвахме е приблизително 600-800 г.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2015
И аз се чудя какво е количеството на морковите? Идеята е интересна и ще я пробвам, само уточнете приблизителен грамаж на морковите, моля :)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2015
колко моркова са три връзки моркови ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: