Разядка от тиквички и орехи

Поднесена със салца „Верде“
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 тиквички
2 скилидки чесън
50 г печени орехи
4 с. л. зехтин
1/4 глава лук
2 с. л. сок от лимон
сол, черен пипер и лют сос на вкус

за салца „Верде“:
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 скилидки чесън
30 г печени орехи
20 г каперси
4 с. л. зехтин
2 с. л. сок от лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разядка от тиквички и орехи
Тиквичките се режат на шайби, подреждат се в тава и се намазват с 2 с. л. зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се 20 минути на грил програма, до златисто.
2
Разядка от тиквички и орехи 2
Изпечените тиквички се слагат в блендер, заедно с чесъна, останалия зехтин, орехите, лука и лимоновия сок.
3
Разядка от тиквички и орехи 3
Пюрират се и се овкусяват с лют сос.
4
Разядка от тиквички и орехи 4
Орехите, чесънът, каперсите, копърът и магданозът за салцата се нарязват на ситно. Овкусяват се с лимоновия сок, зехтина и сол.
5
Разядка от тиквички и орехи 5
Разядката се сервира със салцата и филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2021
Много вкусно, идеално за обяд.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2018
Много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2016
Тази рецепта ми харесва, защото е лека храна за лятото.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: