Разядка от карфиол и авокадо

Свежо и вкусно, постно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (около 500 г)
1 малка глава лук
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
2 бр. авокадо
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
1 ч. л. кориандър
1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
2 хлебчета


Начин на приготвяне:
1
Разядка от карфиол и авокадо
Карфиолът се смила в блендер.
2
Разядка от карфиол и авокадо 2
Лукът и чесънът се обелват, наситняват се и се запържват в зехтина, докато омекнат.
3
Разядка от карфиол и авокадо 3
Добавят се кориандърът и карфиолът, готви се 5 минути на умерен огън и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Разядка от карфиол и авокадо 4
Авокадото се пасира заедно с лимоновия сок и листенцата магданоз и се прибавя към охладения карфиол.
5
Разядка от карфиол и авокадо 5
Багетите се нарязват на филийки, намазват се със зехтин и се запичат на тиган.

6
Разядка от карфиол и авокадо 6
От сместа с карфиола се оформят топчета, които се поставят върху препечените филийки и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Изглежда много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: