Разядка от чушки и чесън върху качамак

С аромат на мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г червени чушки
50 мл зехтин „Екстра върджин“
8 скилидки чесън
150 г краве сирене
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за качамака:
100 г царевичен грис за качамак (инстантен)
300 мл зеленчуков бульон
50 г сирене „Пармезан”
2 стръка мащерка
зехтин за намазване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разядка от чушки и чесън върху качамак
Бульонът се овкусява със сол и се кипва.
2
Разядка от чушки и чесън върху качамак  2
Сипва се царевичният грис и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато абсорбира течността и се свари. Дърпа се от огъня.
3
Разядка от чушки и чесън върху качамак  3
Добавят се настърганият пармезан, листенцата мащерка и се разбърква добре.
4
Разядка от чушки и чесън върху качамак  4
Сместа се разстила на тънък около 1 см пласт върху намазана със зехтин хартия за печене и се оставя да се охлади.
5
Разядка от чушки и чесън върху качамак  5
Чесънът се бели и се слага в малък съд за печене. Залива се със зехтин, колкото да го покрие, и се пече около 1 час в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор.
6
Разядка от чушки и чесън върху качамак  6
Чушките се избушват и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност. След това се запарват, обелват се и се режат на жулиен.
7
Разядка от чушки и чесън върху качамак  7
Смесват се с чесъна със зехтина, прибавя се и наситнената мащерка. Овкусяват се със сол и черен пипер. Оставят се да се мариноват за 20 минути.
8
Разядка от чушки и чесън върху качамак  8
След това сместа се сипва в чопър и се накълцва.
9
Разядка от чушки и чесън върху качамак  9
С помощта на ринг от качамака се изрязват кръгове.
10
Разядка от чушки и чесън върху качамак  10
Намазват се със зехтин и се запичат на грил тиган от двете страни.
11
Разядка от чушки и чесън върху качамак  11
Сместа с чушки се разбърква с натрошеното сирене и се разпределя върху шайбите от качамак.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Димитрина, ние също готвим вкъщи и то не по-рядко от вички останали. Ако искаш да постигнеш същия резултат, като нас, то тогава чесънът трябва да се изпече, по указания начин. Иначе би могъл да бъде сготвен и на котлон, на много ниска температура, докато омекне, но не трябва да се пържи.
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Прекрасно
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
1 час печене за 8 скилидки чесън Ние все пак готвим в къщите си .,не може ли по някакъв друг начин да се направи чесънът
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: