Ръжени соленки

Диетични, с аромат на риган
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2012
Ръжени соленки
 
Необходими продукти:
100 г пълнозърнесто ръжено брашно
100 мл зехтин
2–3 яйца размер „L” (100 г белтък)
50 г сурови слънчогледови семки
1/2 ч. л. сух риган
30 г сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ръжени соленки

Белтъкът се разбива леко с телена бъркалка (но не на сняг).


2
Ръжени соленки 2

Добавят се останалите продукти, без пармезана и се бърка до получаването на гъсто лепкаво тесто.


3
Ръжени соленки 3

Върху тава с незалепващо покритие (ако не е такава, слагате хартия за печене), се оформя голяма тънка бисквита, с неправлина форма. Отгоре се настъргва пармезана, и се пече в загрята на 200 градуса фурна, за 7–8 минути. После се начупва.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
Любими!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2014
Полина, количеството на брашното е коректно. За тази рецепта използвахме пълнозърнесто ръжено брашно. Когато брашното е пълнозърнесто, в него има и трици, които поемат повече течност. Ако се използва обикновенно ръжено брашно, може да се наложи да се добави още ръжено брашно. Като краен резултат тестото наистина се получава точно такова - гъсто и едновременно лепкаво. Вярната пропорция е: 1 част брашно, 1 част мазнина и 1 част белтък (100 г), като брашното и мазнината могат да са най-различни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
според мен със 100гр. брашно не може да се получи лепкаво тесто - по скоро каша...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


321 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: