Равиоли с млечен сос

Любопитна кулинарна интерпретация на тема „яйца по панагюрски“, вдъхновена от италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
120 г брашно
1/4 ч. л. сол
царевично нишесте за разточване

за плънката:
180 г краве сирене
8 жълтъка
1 яйце
1 белтък за намазване
2 стръка магданоз
черен пипер на вкус

за соса:
200 г кисело мляко
1 скилидка чесън
сол на вкус

за маслото:
80 г краве масло
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Равиоли с млечен сос
В купа се смесват брашното и солта, наливат се около 60 мл топла вода и се замесва меко тесто.
2
Равиоли с млечен сос 2
Разделя се на 2 фитила, покрива се с фолио и се оставя да почине за 30 минути.
3
Равиоли с млечен сос 3
Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцето, наситнения магданоз и черен пипер на вкус.
4
Равиоли с млечен сос 4
Фитилите се разточват на две тънки кори върху плот, поръсен с царевично нишесте. С помощта на ринг се изрязват 16 кръга – по 8 от всяка кора.
5
Равиоли с млечен сос 5
Плънката от сирене се разпределя в средата на осемте кръга.
6
Равиоли с млечен сос 6
В средата на плънката се правят вдлъбнатини, в които внимателно се слага по един жълтък.
7
Равиоли с млечен сос 7
Краищата на всеки кръг се намазват с разбит белтък.
8
Равиоли с млечен сос 8
Отгоре се поставя втори кръг от тесто, краищата се притискат добре, за да се залепят. Прищипват се така, че да се получи характерният за равиолите вид.
9
Равиоли с млечен сос 9
Пускат се в едва къкреща, подсолена вода. Щом тестото стане готово, а жълтъкът е все още рохък, се изваждат.
10
Равиоли с млечен сос 10
Маслото се загрява, поръсва се с червен пипер и след 1–2 секунди се отстранява от котлона, за да не прегори.
11
Равиоли с млечен сос 11
Чесънът се стрива на паста с малко сол, разбърква се с киселото мляко и сосът се посолява.
12
Равиоли с млечен сос 12
В чиния се сипва от киселото мляко, отгоре се слагат по две равиоли и се завършва със запържения пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: