Равиоли "Пана е помодоро"

Гост: Жени Калканджиева
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2001
Равиоли
 
Необходими продукти:
300 г извара
1/2 кг спанак
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
1/2 брашно
5 яйца
2 с. л. зехтин
1 буркан домати
3 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
1 щипка захар
1/2 ч. л. сол
1 к. ч. сметана
1 ч. л. босилек и риган


Начин на приготвяне:
1
Равиоли
Спанакът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 минути, след което се отцежда. Размесва се с изварата и яйцето. Подправя се с черен пипер и сол на вкус.
2
Равиоли
С посочените продукти се омесва леко твърдо тесто. Поставя се в купа, покрива се и отпочива 30 минути. Отпочиналото тесто се разделя на две и се разточват тънки кори.
3
Равиоли
Върху кората на интервали от 3 пръста се разпределя плънката. Покрива се с втора кора. Със специален нож за рязане на тестени изделия се отрязват квадрати. Равиолите се поставят във вряща подсолена вода с няколко лъжички олио. Щом изплуват на повърхността, се изваждат.
4
Равиоли
В зехтина за 10 секунди се запържват нарязани надребно скилидки чесън. Прибавят се пасираните домати и подправките. Вари се 10 минути и се поставя сметаната. Разбърква се. Равиолите се поливат с доматения сос и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: