Равиоли от ряпа с риба

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Равиоли от ряпа с риба
 
Необходими продукти:
1 бяла ряпа (400 г)
150 г пушен халибут (риба тон)
1 диня
сол на вкус
1 връзка босилек
200 г кисело мляко
200 г заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Ряпата се обелва и се нарязва на фини шайби като чипс. Бланшира се за 2–3 минути в подсолена кипяща вода и се изцежда.
2
Пушената риба се накълцва наситно.
3
Равиолите се приготвят, като в средата на шайба бланширана ряпа се слага от накълцаната пушена риба и отгоре се затваря с друга шайба ряпа.
4
В подходящ съд се пасират отделените листа от босилека с киселото мляко. След като се получи хомогенна зелена смес, се прибавя и заквасената сметана и се разбърква бавно с телена бъркалка.
5
Равиолите се аранжират в чиния и се покапват с босилковия сос.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: