Равиоли от червено цвекло с козе сирене

Комбинацията от цвекло и козе сирене е превъзходна
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г червено цвекло
150 г свежо козе сирене
60 г суров шамфъстък

за соса:
1 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
250 мл фреш портокал (2 портокала )
6 стръка мента
мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Равиоли от червено цвекло с козе сирене
Червеното цвекло се измива, поставя се в алуминиево фолио, овкусява се със сол и черен пипер и се увива стегнато. Слага се в тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 1 час и 10 минути. Трябва да е достатъчно омекнало, за да може да се прокара лесно шиш в него. Изважда се от фурната и се охлажда.
2
Равиоли от червено цвекло с козе сирене 2
Ядките се накълцват с нож. Козето сирене се реже на възможно най-малки парчета.
3
Равиоли от червено цвекло с козе сирене 3
Цвеклото се обелва и се нарязва на много тънко. Ако е необходимо, се оформя с ринг.
4
Равиоли от червено цвекло с козе сирене 4
Маслото за соса се загрява и в него се запържва брашното.
5
Равиоли от червено цвекло с козе сирене 5
Портокалите се изстискват, сокът се прецежда и се налива при брашното и маслото. Разбърква се енергично с дървена бъркалка, за да не се образуват бучки. Подправя се със сол и черен пипер.
6
Равиоли от червено цвекло с козе сирене 6
Отстранява се от котлона и накрая се поръсва с наситнената мента.
7
Равиоли от червено цвекло с козе сирене 7
В чиния се подрежда едно кръгче печено червено цвекло, отгоре се слага оваляно в шамфъстък парче сирене и отгоре се покрива с още едно парче цвекло. Поръсва се с шамфъстък, отстрани се полива леко със сос и се украсява с листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2020
Наистина много изискано предястие и дори да пропуснете да направите соса е също толкова ефектно.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
Чудесно и изискано ястие! Не е трудно.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
Цвеклото ми е любимия зеленчук приготвен по всякакъв начин :) Веднага ще пробвам тази рецепта , чакам я от петък хах ..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: