Рататуи с грах и копъров сос

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2009
Рататуи с грах и копъров сос
 
Необходими продукти:
200 г грах от консерва
1 тиквичка
1 глава лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
250 г патладжан
2 домата
2 с. л. зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
200 мл сметана
4 стръка копър
1 скилидка чесън
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Всички зеленчуци се режат на кубчета. Тиквичката, лукът и чушките се задушават за 5–6 минути в зехтина, добавя се патладжанът и се бърка още 3 минути.

2
Към сместа се добавят грахът, доматите и мащерка. Овкусява се със сол и пипер.

3
Сосът се приготвя, като се смесят сметаната, наситнените чесън и копър, овкусява се със сол и пипер и се оставя да ври 5 минути на слаб огън.

4
При сервиране зеленчуковото рататуи се поднася залято със соса. Украсява се с мащерка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: