Рататуи с „Чедър” със сорбе от лук

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Рататуи с „Чедър” със сорбе от лук
 
Необходими продукти:
1/2 червена чушка
1/2 жълта чушка
1/2 глава лук
1/2 тиквичка
1/2 патладжан
50 г домати конкасе (почистени от семето и обелени от ц
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
1 щипка риган
20 г сирене “Чедър”
сол и бял пипер на вкус
чипс „Пармезан” и мащерка за украса
150 мл прясно мляко
150 г лук
150 мл сметана
2 белтъка
1 стрък мащерка
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Всички зеленчуци без доматите се почистват и се нарязват на ситни кубчета, като патладжанът предварително се изкисва в солена вода за около 10 минути, за да се отстрани горчивината. Лукът се запържва, добавят се останалите зеленчуци, като последна е тиквичката, и се овкусява с мащерката, риганът, сол и пипер. Слагат се доматите, разбърква се и сместа се оставя настрана да изстине.
2
Млякото се смесва с нарязания надребно лук и сметаната и се оставя на тих огън за около 30–35 минути. Подправя се с мащерката, сол и пипер, пюрира се и се прецежда в купа. Поставя се във фризер и се бърка, докато равномерно се втвърди.
3
Белтъците се разбиват и се добавят към полувтвърдената смес.
4
Аранжира се, като в средата на подходяща чиния се поставя метален пръстен и се пълни със зеленчуците. Отгоре се подрежда нарязаното на ивици сирене “Чедър”, запича се на горно печене до разтапяне и върху него се слага сорбето. Украсява се с чипс от „Пармезан” и стрък мащерка и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: