Рангелова пита

Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2004
Рангелова пита
 
Необходими продукти:
2 яйца
1/2 кг брашно
50 г разтопено масло
1/2 кубче прясна мая
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 жълтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
Рангелова пита
Маята се натрошава в купичка, залива се с 1/2 ч. ч. хладка вода и се оставя да втаса за 15-20 минути. Брашното се пресява в дълбока купа. Добавят се солта и захарта. В средата се оформя кладенче, в което се излива втасалата мая.
2
Рангелова пита 2
Яйцата се разбиват с 1/2 ч. ч. студена вода. Наливат се при брашното. Бърка се, докато се поемат. Тестото се меси, като пръстите на ръцете се потапят в разтопеното масло. Доомесва се на плот, като се добавя по малко брашно. Тестото трябва да остане лепкаво.
3
Рангелова пита 3
Малка част от тестото се отделя и се разточва на тънка ивица, която се сплита.
4
Рангелова пита 4
Взима се още малко тесто и се приготвя малка питка. Останалото тесто се разпределя в намаслена тава (22 см). В средата на голямата пита се поставя малката питка и се огражда със сплетената ивица, но така че краищата на “плитката” да не се допират. Намазва се с жълтъка и се пече около 20 минути на 200-220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2016
Получи се много добре. Преди да я извадия от фурната я сложих да се запече най-отдолу за 3-4 мин. (като нагласяме фурната да пече само отдолу).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: