Рамен бургер

Вкусно кулинарно предизвикателство
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за питките:
800 г сварени нудли (рамен или удон)
2 яйца
2 с. л. олио
сол на вкус

за кюфтетата:
300 г смляно месо от телешка плешка
300 г смляно месо от свинска плешка
10 г пресен джинджифил
4 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово олио

за соса:
1 скилидка чесън
4 с. л. оризово вино „Мирин“
3 с. л. соев сос
1 с. л. оризов оцет
1/4 с. л. царевично нишесте
2 ч. л. сусам
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. паста „Мисо“

за сервиране:
50 г ряпа „Дайкон“
50 г моркови
4 стръка пресен лук
2–3 стръка пресен кориандър
японска майонеза (соева)


Начин на приготвяне:
1
Рамен бургер
Нудлите се затоплят в подсолена вода. Отцеждат се и се разбъркват с яйцата.
2
Рамен бургер 2
Разпределят се в 8 еднакви купички за брюле, предварително намазани с олио. Оставят се така, за да стегнат.
3
Рамен бургер 3
Двата вида кайма се смесват и се овкусяват с много ситно настъргания джинджифил или само със сока от него, сусамовото олио и соевия сос.
4
Рамен бургер 4
Оформят се тънки кюфтета с диаметъра на купичките с нудлите.
5
Рамен бургер 5
В касерола се разбъркват захарта, пастата „Мисо“, оризовото вино, соевият сос, оцетът, стритият на паста чесън и нишестето. Сосът се кипва и се вари, докато се сгъсти.
6
Рамен бургер 6
Сусамът се запича на сух тиган и се добавя към соса.
7
Рамен бургер 7
„Питките“ от нудли се запичат до златисто от двете страни на намазана с олио плоча или в тиган с незалепващо покритие.
8
Рамен бургер 8
Кюфтетата се запържват в същия съд с малко олио.
9
Рамен бургер 9
Морковите и ряпата се режат на тънки ивици. Лукът се наситнява, а кориандърът се накъсва.
10
Рамен бургер 10
Върху една „питка“ от нудли се слага кюфтето, полива се със соса, слагат се майонеза, нарязани зеленчуци и отгоре – втора питка.
11
Рамен бургер 11
По този начин се сглобяват всичките рамен бургери.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: